Micile secrete al viorii – Curs de măiestrie al violonistei Beres Melinda

Anunțăm cu foarte mare plăcere că am stabilit perioada de desfășurare a cursului de măiestrie al doamnei Conf. Univ. Dr. Béres Melinda între 26 și 287 noiembrie, în Sala Festivă a Liceului Vocațional de Artă. Înscrierile se la adresa de e-mail sansaegala@gmail com

Acest eveniment urmează să fie transmis live, pe canalul blogStock

Violonista Melinda Béres s-a născut la Târgu Mureş, urmând Liceul de Muzică din localitate, apoi Academia de Muzică „Gh. Dima” din Cluj-Napoca, unde a absolvit şi a urmat cursurile de măiestrie (clasa Prof. Univ. Dr Victoria Nicolae). Este laureată la mai multe concursuri naţionale ale liceelor de artă în perioada 1985–1988, precum şi a concursurilor internaţionale „Constantin Silvestri” (Târgu Mureş) şi „C. Flesch” (Ungaria). S-a perfecţionat cu renumiţi artişti de talie internaţională.
A concertat ca solistă alături de Orchestra Radio din Budapesta, precum şi cu orchestrele filarmonice din Cluj-Napoca, Târgu Mureş, Sibiu şi Oradea.
În prezent este conferenţiar universitar la Academia de Muzică „Gh. Dima” din Cluj-Napoca (Departamentul Instrumente cu coarde, suflători şi percuţie), unde a obţinut şi titlul de doctor în muzică cu lucrarea „Cvintetul de coarde. Ipostazele mozartiene”. 

Melinda Béres a susţinut cursuri de măiestrie prin programul Erasmus la Osnabrück (Germania) şi la Debrecen (Ungaria), respectiv la Liceul de Artă „Nagy István” din Miercurea-Ciuc, la Liceul de Artă „Palló Imre” din Odorheiu-Secuiesc, la Liceul de Muzică „Tudor Jarda” din Bistriţa şi la Liceul de Artă din oraşul natal, Târgu Mureş. 

Melinda Béres a fost membră în juriul Concursului de cvartete, respectiv de duo-uri pian-vioară în cadrul Festivalului Mozart din Cluj (2001, 2015), a fost vicepreşedinte al juriului la Concursul Naţional de Interpretare „Şansă Egală”, este membră a Societăţii Române Mozart şi a Fundaţiei Toduţă, respectiv membru fondator şi conducător artistic al Orchestrei de Cameră „Diletto Musicale”.